EKONOMİ Haber Girişi : 25 Aralık 2008 18:15

Amerikalı Marıe Demrane [Emine](39) Müslüman oldu

Amerikalı Marıe Demrane [Emine](39) Müslüman oldu
2007'de Cezayir'de bir Türk firmasında işçi olarak çalışan Zeynel Abidin Tanrıkulu, daha önce Amerika'da okuyan bir bayan arkadaşı aracılığıyla Marıe Demrane ile tanıştı. Yaklaşık bir buçuk yıl telefon ve internet üzerinde konuşan Tanrıkulu ve Marıe'nin arkadaşlıkları aşka dönüştü. Aralarındaki sıcak ilişkiyi evlilik kararı ile taçlandırmak isteyen Tanrıkulu, Amerikalı Marıe'yi sürekli güzelliklerini anlattığı İslamiyet'e davet etti. Ülkesinde bu konuda araştırmalar yapan genç kadın, Müslüman olmayı kabul etti.

Daha önce bir evlilik yapan iki çocuk annesi Marıe Demrane, Zeynel Abidin Tanrıkulu ile hayatını birleştirmek için Adana'ya geldi. Nikâh masasına oturmadan önce Adana Müftülüğü'ne müracaat eden Marıe, Müslüman olmak istediğini bildirdi.

Resmi işlemleri yapılan Marıe, Müftü Vekili Mustafa Turan ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Marıe, İslam dini öğrenmek için çok okuduğun ifade etti.

Müslümanların aile sistemini çok beğendiğine işaret eden Marıe, aynı yapıyı kendi ülkesinde görmediğini söyledi.

Türk gelenek ve göreneklerine hayran kaldığını dile getiren Marıe Demrane, "İslam dinini seçtiğimden dolayı çok huzurluyum." dedi.

Daha önce bir evlilik geçiren Zeynel Abidin Tanrıkulu da çok sevdiği Amerikalı arkadaşının Müslüman olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Tanrıkulu, Adana'da Türk gelenek ve göreneklerine göre bir düğün yaptıktan sonra Amerika'ya yerleşmeyi planladıklarını açıkladı.

İslam dininin diğer peygamber ve kitapları dışlamadığını hatırlatan Müftü Vekili Mustafa Turan ise, "İslam, diğer semavi dinlerin güzelliklerini içinde barındırır. Artık geçmişini unut. Senin için temiz bir sayfa açıldı. İslam'a girerek Allah'ın birliğini ve O'nun Peygamberi Hz. Muhammed'i (s.a.s.) kabul ederek, gönderdiği her şeyi benimsemiş oluyorsun." şeklinde konuştu.

Müftü Vekili Turan, Marıe'ye ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler içeren kitaplar hediye etti.

(CİHAN)